Mitä on mikroneulaus ja mitä olet halunnut tietää siitä?

Mikroneulaushoidon historia ulottuu hyvinkin pitkälle. Mikroneulaus hoidoissa  käytetyt välineet ja menetelmät ovat ajansaatossa tietenkin muuttuneet ja kehittyneet, jolloin hoitoa voidaan tehdä nykyään entistäkin tehokkaammin

Mikroneulaushoito perustuu siihen, että iho saadaan itse korjaamaan itseään, kun iholle aiheutetaan hoidossa hallittu mikrotrauma.

 

Mikroneulausta voidaan tehdä ilman, että hoitoon yhdistetään mitään ihoa hoitavia ainesosia, mutta kun mikroneulaushoidon yhteydessä imeytetään iholle ihoa hoitavia seerumeita, niin niiden imeytyminen ihon uloimpien kerrosten läpi, on jopa 200 kertainen, kuin normaalisti seerumia käytettäessä. Miksipä siis jättäisi hoitotuotteiden imeyttämisen pois hoidosta.

Mikroneulauksella ihoa voidaan hoitaa erittäin tehokkaasti parantaen ihon tekstuuria, sävyä, arpia, juonteita sekä pigmenttimuutoksia. Hoidoilla ollaankin, saatu erittäin hyviä tuloksia juuri näihin ongelmiin. Myös couperosa-iholle hoito on erittäin hyvä, sillä neulauksella saadaan vahvistettua ihoa.

Ikääntyvän ihon hoidossa mikroneulauksella saadaan tehokkaasti aktivoitua myös ihon kollageenin tuotantoa, joka vähenee pikkuhiljaa ihon vanhetessa.

mikroneulauslaitteen hoitopää on säädettävissä jokaisen asiakkaan ihon tarpeiden mukaan

 

 

HOIDON KULKU

  • Aluksi käydään asiakkaan kanssa yhdessä läpi hoitotavoitteet sekä hoitosuunnitelma
  • Kasvot ja kaula puhdistetaan kauttaaltaan
  • Ennen neulausta kasvoille ja kaulalle tehdään happokuorinta
  • Mikroneulaus aloitetaan otsalta ja edetään osioittain käyden kaikki alueet läpi kasvoilta sekä kaulalta samalla imeyttäen hoitoseerumia ihoon. Laitteesta säädetään hoitoneulan pituutta sen mukaan mitä -aluetta kasvoilla hoidetaan ja näin saadaan aikaiseksi erityisen tehokas hoito.
  • Mikroneulauksen jälkeen iholle levitetään erittäin tehokkaasti ihoa rauhoittava ja viilentävä naamio
  • Hoidon lopuksi kasvoille ja kaulalle levitetään hoitovoiteet

 

Hoidon jälkeen iho saattaa joillain olla hieman ärtynyt ja punoittava samana päivänä. Ihon ylimääräistä koskettelua tulee välttää heti hoidon jälkeen ja iho tulee suojata hyvin UV-säteilyltä. Hoidon jälkeen samana päivänä ei suositella lainkaan saunomista, hikoilua tms. missä iho joutuu alttiiksi voimakkaille lämpötilan muutoksille. Tyynyliina kotona tulisi myös vaihtaa puhtaaseen hoidon jälkeen. Normaaleihin arkirutiineihin voi kuitenkin palata heti. Ihon riittävän tehokas kosteuttaminen ja suojaaminen on erityisen tärkeää hoidon jälkeisinä päivinä.

KYSYMYKSIÄ MIKRONEULAUSHOIDOSTA?

 

 

MITEN MINUN PITÄÄ VALMISTAUTUA ENNEN HOITOA?

Ihoa ei tule kuoria edellisenä päivänä. Hoitoon ei muuten tarvitse sen kummemmin valmistautua. Tärkeämpää on huolehtia hoidon jälkeisistä kotihoito-ohjeista. Ennen hoitoa käydään vielä läpi mahdolliset esteet hoidolle. Tarkista myös aina ennen hoitoa, että mikroneulauksen tekijä on siihen koulutettu ammattilainen.

KUINKA KAUAN HOITO KESTÄÄ?

Hoidon tekemiseen varataan yhteensä aikaa noin tunti. Neulauksen osuus hoidossa on noin vartti.

SATTUUKO MIKRONEULAUS?

Se miten kukin kokee hoidon, on hyvin yksilöllistä. Tuntemukset ovat usein lähinnä pientä kihelmöintiä ja pistelyä.

MILLOIN VOIN LAITTAA MEIKKIÄ HOIDON JÄLKEEN?

Pienen pienet mikrokanavat, joita iholle hoidossa saadaan aikaa sulkeutuvat noin tunnin kuluessa. Meikkiä iholle voi laittaa n. kahden tunnin kuluttua hoidosta. Paras kuitenkin olisi olla laittamatta iholle mitään ”ylimääräistä” samana päivänä hoidon jälkeen. Illalla kuitenkin iholle tulee tehdä ihonpuhdistus, kuten muinakin iltoina. Huomioi kuitenkin kosmetologin suositukset hoitotuotteista.

SOPIIKO HOITO MYÖS SILMÄNYMPÄRYSIHON HOITOON?

 

Kyllä, erinomaisesti. Silmänympärysiho hoidetaan aina myös hoidon aikana. Hoitopään neulojen pituutta säädetään lyhyemmäksi, jolloin päästään erityisen hyvin myös ohuelle silmänympärysalueelle. Erittäin hyvä hoitomuoto ”harakanvarpaille”

KUINKA USEIN MIKRONEULAUSHOIDOSSA TULISI KÄYDÄ?

 

Kertahoidolla ihoa saadaan erittäin hyvin aktovoitua sekä uudistettua, jolloin iho näyttää heleämmältä ja kirkkaammalta. Sarjahoidoilla kuitenkin saadaan aina hoidettua paremmin juonteita, arpia ja pigmenttimuutoksia.

Sarjahoitona esimerkki suositus on 4-6 kertaa 4-6 viikon välein. Nämä käydään kuitenkin aina läpi asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan hoitosuunnitelmaa tehtäessä.

 

KANNATTAAKO ENSIN TEETTÄÄ  KUNNOLLINEN IHONPUHDISTUS?  ESIMERKIKSI VIIKKOA AIKAISEMMIN?

Kyllä. Ihonpuhdistus on erittäin hyvä tehdä ennen mikroneulausta. Tukkoinen iho ei nimittäin hyödy hoidosta yhtä hyvin kuin hyvin syväpuhdistettu iho. Noin 1-2 viikkoa aikaisemmin tehty ihonpuhdistus on oikein hyvä aika.

 

 

Jäikö vielä jotain kysymyksiä mieleen? Meille voit aina laittaa kysymyksiä hoidosta ja sen soveltuvuudesta sinulle joko sähköpostitse info@studiobg.fi tai puhelimitse 0447304496

Ajanvaraukseen pääset suoraan tästä linkistä https://www.studiobg.fi/ajanvaraus/

 

-Minna 

Erikoiskosmetologi  (EAT)