Milloin mekaaninen ihonpuhdistus on tarpeellista?

STUDIO BG ihonhoito, ihonpuhdistus

Seka- sekä rasvainen iho vaatii ajoittain tehokasta syväpuhdistamista kosmetologin luona, kun halutaan säilyttää ihon optimaalinen tasapaino. Mekaaninen ihonpuhdistus on erittäin syväpuhdistava hoito ja se voidaan tehdä iholle, jolla esiintyy mustapäitä, miliumeja sekä pieniä märkäpäitä.

Itseasiassa iholle, joka toimii täysin tasapainoisesti ei tuota mekaanista ihonpuhdistamista tarvitse edes tehdä.

Mekaanisessa ihonpuhdistuksessa iholta poistetaan mustapäitä, finnejä sekä miliumeja käyttäen apuna komedorautaa, joka on pieni metallinen kosmetologin työväline.  Ihon puhdistaminen mekaanisesti on hyvin vanha menetelmä sekä myös erittäin tehokas hoitomuoto epäpuhtaalle iholle.

Tuntuuko mekaaninen ihonpuhdistaminen? 

Täysin kivutonta tuo vaihe hoidossa ei todellakaan ole ja asiakkaasta riippuen menetelmä saattaa nipistellä ja tuntua hetkittäin jopa kivuliaalta.

 

Mekaaninen ihonpuhdistaminen tehdään aina kasvohoidon yhteydessä.

 

Mitä sitten kasvohoidossa tapahtuu?  Tätä meiltä monesti kysytäänkin ja avasimmekin hieman 

Puhdistavan/Purifying linjan Intensive kasvohoidon kulkua…

Alkupuhdistus

Tervetulohieronta

Kuorinta

Kasvojen höyryttäminen

Mekaaninen ihonpuhdistaminen

Puhdistava tehoseerumi

Hieronta

Naamio

Hoitovoiteet

 

 

 

Kuorinta sekä kasvojen höyryttäminen saavat ihon pehmenemään, jolloin myös epäpuhtauksia on helpompi ja kivuttomampi poistaa mekaanisesti.

Hieronta tehdään aina mekaanisen ihonpuhdistamisen jälkeen jolloin, myös tuo aikaisempi ja ei välttämättä niin mukava hoitovaihe unohtuu helposti sillä, mikä onkaan rentouttavampaa kuin kasvohieronta. Hoidossa on erityisesti epäpuhtaalle iholle suunniteltu lymfaattinen hieronta. Hieronta tehostaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä sekä rauhoittaa ihoa mekaanisen ihonpuhdistamisen jälkeen. Hoidon loppupuolella kasvoille levitettävän naamion vaikutuksen aikana erittäin rentouttava niska/hartiaseudun hieronta kruunaa hoidon ja viimeistään tässä vaiheessa mekaanisen ihonpuhdistamisen mahdollisesti tuottama ”tuska” on unohtunut.

Tämän kaltaisen puhdistavan kasvohoidon jälkeen iho saattaa punoittaa, mutta tuon tehokkaasti puhdistavan sekä rauhoittavan naamion ja lymfaattisen hieronnan jälkeen sekin on hyvin vähäistä.

Epäpuhtauksien määrästä riippuen ei välttämättä yksi hoitokerta riitä ja näin ollen muutamakin hoitokerta voi olla tarpeellista. Hoidon tehoa saadaan kuitenkin jatkettua oikeanlaisilla kotihoitotuotteilla kotona, jotka me kosmetologit osaamme sinulle valita.

 

-Minna & Heidi