6 askelta muutokseen kohti kaunista ja hyvinvoivaa ihoa.

STUDIO BG ihon kuorinta, ihonhoito, ihonpuhdistus, kasvohoito

Kukapa meistä ei haluaisi ihoa, joka näyttää ja tuntuu hyvältä, kirkkaalta sekä kuulaalta.

Ihon säännöllisen hoitamisen aloittaminen on helppoa, mutta usein alun innokkuus lopahtaa helposti.

Lue vinkit, joilla ihonhoidosta tulee sinullekin arkipäiväistä rutiinia sekä elämäntapa ja joilla saavutat tuloksia ihonhoidossasi.

 

Ihan aluksi omat tavoitteet kannattaa miettiä ja lähteä etenemään pienin askelin kohti hyvinvoivaa ihoa. Oman ihon kunto ja tarpeet on syytä selvittää huolella, jotta päästään nopeammin juuri sinun asettamiisi tavoitteisiin.

 

 

1. Etene pienin askelin

 

Ihonhoito niin kuin muutkin elämäntapa muutokset vaativat kärsivällisyyttä ja asioiden sisäistämistä ihan yhtä lailla kuin uuden harrastuksen tai ruokavalion aloittaminen. Älä aseta liian suuria tavoitteita aluksi vaan etene pienin askelin kohti täydellistä ihonhoitorutiinia. Pienillä muutoksilla huomaat ja näet tuloksia heti alussa, mutta pidempiaikaiset muutokset ja onnistumiset vaativat säännöllisyyttä ja oikeanlaisia ihonhoitotuotteita.

 

2. Mieti ja aseta tavoite

 

   Aseta sellainen tavoite, joka on mahdollista toteuttaa. Päätä aluksi esimerkiksi, että aloitat säännöllisen ihonpuhdistamisen iltaisin. Ihonpuhdistaminen säännöllisesti tulisi tehdä aamuin ja illoin, mutta aluksi on hyvä, että puhdistat kasvojesi ihon edes iltaisin. Aika nopeasti huomaatkin varmasti eron ihossasi ja oikein odotat tulevaa aamua, jolloin pääset taas puhdistamaan ja hoitamaan ihoasi.

 

3. Selvitä ihosi kunto

 

Kun olet päättänyt aloittaa säännöllisen ihonhoidon, on todella tärkeää selvittää, mikä on ihosi kunto ja hyvinvointi nykytilanteessa. Tässä kohtaa kosmetologin rooli tulee esiin ja onkin syytä varata aika kosmetologille. Usein omat arviot ihon tilasta eivät ole ne oikeat ja vääriä asioita hoitamalla ei myöskään synny tuloksia sekä innokkuus ihonhoitoon lopahtaa helposti tässä vaiheessa. Niin monesti kuulee, että ”olen kokeillut jo kaikkea, mutta mikään ei auta” Mutta oletko sittenkään kokeillut juuri sinun ihollesi sopivia ihonhoitotuotteita? Oletko hoitanut iholla epäpuhtauksia, vaikka olisi ollut tärkeämpää, sillä hetkellä hoitaa ihon kuivuutta?  Ehkäpä ystäväsi suositteli sinulle jotain tuotetta mikä ei kuitenkaan ollut se sinun ihosi ”juttu”

Oikeanlaisten tuotteiden löytäminen ihonhoidossa on yksi tärkeimmistä asioista, kun halutaan muutosta.

 

4. Seuraa kehitystäsi

Ihonhoidossa muutokset tapahtuvat pikkuhiljaa ja välillä voi olla vaikeatakin huomata omia ihon muutoksia, joten tässä kohtaa saattaa tulla tunne, että on ihan sama millä ja miten ihoaan hoitaa. Tämän vuoksi onkin erityisen tärkeää seurata saavutettuja tuloksia. Seuraa kehitystäsi pysähtymällä päivittäin hetkeksi miettimään ja tunnustelemaan miltä ihosi tuntuu. Entäpä miltä ihosi näyttää? Tämän seuraamiseen on hyvä keino ottaa säännöllisin väliajoin valokuva, josta huomaat hyvin muutokset ihossasi. Kun kehitystä tulee, myös innokkuus ihonhoitoon säilyy.

 

5. Ole ylpeä saavutuksistasi

 

              Vaikka muutos ihonhoitorutiineissa olisi kuinka pieni tahansa ole ylpeä siitä. Jokainen muutos on ihollesi hyväksi ja olet lähempänä seuraavia tavoitteitasi. Älä ole koskaan liian ankara itsellesi, vaikka pieniä kömmähdyksiä tai unohduksia tulisi. Niitä käy nimittäin monelle ja, jopa itsellenikin allekirjoittaneelle. Ihonhoidon ei tule olla tylsää pakkopullaa vaan siitä tulee nauttia ja kokea kokonaisvaltaista hyvää oloa.

 

    6. Älä odota

           Aloita ihonhoitorutiinisi jo tänään. Sillä vain näin olet jo askeleen lähempänä hyvinvoivaa ihoa.

 

-Minna

(sky-kosmetologi)