Ainakin nämä tulisi huomioida silmänympärysalueen hoidossa

Silmänympärysiho on kasvojemme alueella herkempää kuin muualla kasvoissa ja sen vuoksi tätä aluetta tulisi hoitaa aina erilailla ja erilaisin hoitotuottein/menetelmin. Silmänympäryshoitotuotteissa tulisi korostua ihoa suojaavat ja kosteuttavat ominaisuudet. Mikä voide? Milloin? Miten?

Mikä silmänympärysvoide minulle?

Silmänympärysvoidetta valitessa ei kannata tinkiä laadusta. Valikoimista löytyy niin voiteita, seerumeita kuin geelejäkin. Oikeanlaisen tuotteet valintaan vaikuttaa se kaipaako silmänympärysalueesi apua turvotuksen vähentämiseen, tummuuden häivyttämiseen, silotusta, kirkastusta vai kosteutusta.

Silmänympärysihoa tulee aina hoitaa erityisen hellävaraisesti. Vältä hankaavia, venyttäviä ja kovia otteita. Silmämeikkiä puhdistettaessa suosi öljymäisiä ja kosteuttavia puhdistusaineita.

 

 

Silmänympärysvoiteen levittäminen?

Pääsääntöisesti hoitotuotetta tulisi käyttää aamuin sekä illoin ja yleensä yksi ja sama tuote riittääkin oikein hyvin päiväksi sekä yöksi. Noin nuppineulanpään kokoinen määrä on sopiva. Silmänympärysvoide taputellaan hellävaraisesti sormenpäillä aina silmän sisänurkasta ulkonurkkaan päin, unohtamatta luomen yläosaa.

Usein kuulee, että silmänympärysvoidetta pelätään käyttää siksi, että se lisäisi/aiheuttaisi turvotusta. Tätä on kuitenkin turha pelätä, jos käytettävien tuotteiden ominaisuudet ja ainesosat vastaavat ihosi tarpeita.

Silmänympärysihon aluetta rasittaa myös tänä päivänä paljon erilaisten näyttöjen tuijottaminen. Pidä huoli, että näkökykysi on hyvä etkä joudu siristelemään silmiäsi toistuvasti, joka aiheuttaa herkästi ryppyjä silmänympärysalueelle. Myöskään aurinkolasien käytöstä ei kannata tinkiä.

 

No entä minkä ikäisenä silmänympärysvoidetta tulisi alkaa käyttämään?

Olen joskus kuullut sanottavan, että silloin kuin aloittaa meikkaamisen. Kyllä tämä on oikein hyvä aika, sillä silloin myös silmänympärysalueemme joutuu ”kovemmalle” käsittelylle mm. ihonpuhdistuksen vuoksi. Tässä vaiheessa silmänympärysvoiteelta ei kuitenkaan tarvitse vaatia oikeastaan muuta kuin kosteutusta. Ja nythän varmasti osa lukijoista ajattelee, että eihän kaikki meikkaa, niin tarkennetaan vielä hieman, että siinä aikuisuuden kynnyksellä on oikein sopiva ikä aloittaa silmänympärysvoiteen käyttö

 

-Minna

       Erikoiskosmetologi (EAT)

Diego dalla Palma professional ihonhoitosarjan valikoimasta löytyy silmänympärysvoiteet jokaiseen käyttötarkoitukseen. Alla linkki verkkokauppaamme, jossa voit tutustua näihin tehokkaisiin silmänympärysvoiteisiin

https://www.studiobg.fi/kauppa/