Pigmenttimuutokset kasvojen iholla ja niiden hoito?

Iholle alkaa usein muodostua pigmenttimuutoksia noin 30-40 ikävuoden paikkeilla ja ne ovat naisilla yleisimpiä kuin miehillä. Pigmenttimuutokset johtuvat melanosyyttien määrän muutoksista sekä melaniinin määrän muutoksista
Pigmenttihäiriöitä voi esiintyä iholla tummina alueilla (liikapigmentaatio), sekä vaaleina alueina eli alentuneena pigmentttinä. Mutta miten sitten pigmenttimuutoksia tulisi hoitaa?

Pigmenttimuutoksista puhuttaessa usein puhumme maksaläiskistä, jotka ovat usein laajoja ja epäsäännöllisen muotoisia esiintyen usein otsalla sekä poskilla. Melanosyyttien määrä ihossa on normaali, mutta melaniinia erittyy normaalia enemmän.
Syy ilmaantuviin maksaläiskiin johtuu hyvin usein erilaisista hormonaalisista muutoksista (mm. e-pillereistä, raskaudesta, vaihdevuosista)
Pigmenttihäiriöt ovat usein myös perinnöllisiä. Mikäli sinulla siis on taipumus näihin ja lisäksi olet ottanut elämäsi aikana paljon aurinkoa, on syytä aloittaa ennaltaehkäisevät hoidot viimeistään 30 vuotiaana.

MITEN VOIDAAN HOITAA?

Pigmenttimuutoksia voidaan hoitaa mm. erilaisilla kuorinnoilla, laserilla ja mikroneulauksella.
Pigmenttimuutosten hoito on aina pitkäjänteistä ja vaatii kärsivällisyyttä sekä säännöllisyyttä niin hoitolassa tehtävien hoitojen sekä kotihoidonkin osalta.

VÄLTÄ NÄITÄ IHONHOIDOSSASI!

Iholla, jolla esiintyy pigmenttihäiriöitä, tulisi välttää voimakkaita puhdistustuotteita, kuten puhdistusvaahtoja sekä saippuoita. Myös mekaaniset kuorinnat kuuluvat ”älä tee tätä” listalle.

SUOSI NÄITÄ IHONHOIDOSSASI!

Kosteuttavia ja ihoa vaalentavia sekä kirkastavia ihonhoitotuotteita ja aurinkosuojavoidetta melkein ympäri vuoden. Aurinkosuojavoiteessa tulisi olla ehdottomasti suojakerroin spf50.
Kosmetiikkavalikoimasta löytyykin tänä päivänä ihonhoitotuotteita, jotka säätelevät mm. melaniinin tuotantoa.

MITÄ ME VOIMME TARJOTA PIGMENTTIMUUTOSTEN HOITOON?

Kasvohoitovalikoimamme sai aivan ihanan uutuuden nyt alkuvuonna.
Resurface2 Bright-C kasvohoito on suunniteltu erityisesti hyperpigmentaation hoitoon.
Hoidon happokuorinta sekä erilaiset aktiiviaineet ja paljon stabiilia C-vitamiiniä sisältävät raaka-aineet yhdessä kirkastavat ja uudistavat ihoa. Hoito sopii täydellisesti siis pigmenttimuutoksille, arville ja juonteille.

Kotihoitoon löytyy myös Bright-C ihonhoitotuotteita, jotka on suunniteltu täydellisesti luomaan paras mahdollinen lopputulos ihollesi pigmenttimuutosten hoidossa. Kotihoitotuotteiden raaka-aineet säätelevät melaniinin tuotantoa saaden ihosi näyttämään tasaisemman sävyiseltä.
Ihonhoitotuotteet löydät meiltä hoitolasta sekä verkkokaupastamme.

www.studiobg.fi

-Minna

Kosmetologi (EAT)